het stuk

Properder kan niet.

Een blijspel van Frans Van de Velde in bewerking van Luck Verbeeck.

Maggie wil haar echtgenoot Jean-Luc en haar schoonmoeder Antoinette zo snel mogelijk  buitenwerken want zij verwacht Ronald, haar rijpere minnaar.

Nog voor de activiteiten in het liefdesnestje aanvangen, gaan de poppen aan het dansen. De twee broers van Jean-Luc  én schoonbroer Jules komen bij Maggie een dringende oplossing voor hun thuisperikelen zoeken. Ze bederven één voor de pret.

Hoe moet Maggie haar minnaar aan de onverwachte bezoekers introduceren?  Hoe gaat ze zichzelf hier kunnen uitpraten?

Als klap op de vuurpijl komt een nieuwe poetshulp de hoop vergroten en nog meer roet in het eten strooien.

De vraag blijft: is vreemdgaan dit alles waard?

U krijgt een duidelijk antwoord in Properder kan niet!

de regisseur

Luck Verbeeck

Luck tuimelt al heel zijn leven van de ene creatie in de andere.

Hij acteert al sinds zijn kinderjaren, schrijft en regisseert sinds de eeuwwisseling. Elke kans om te doen wij hij graag doet, grijpt hij.

Beroepshalve is Luck uitzendregisseur bij VRT. Hij verdiept zich naast het regisseren in het schrijven. In 2010 schrijft hij samen met zijn kompaan Louis Welters Azzek nog zou trouwen, een plezante musical met 60 liedjes van de Strangers. De Roma en Het Fakkeltheater worden meermaals uitverkocht.

De rode draad in zijn verhalen is muziek… zo lang er maar een uitdaging mee gepaard gaat. In Tien voor Twaalf zingen en acteren volwassen voor kinderen terwijl de aangebrande No Piece, No Poessy een herwerking van een Griekse tragedie is waarin de aanklacht tegen oorlog met sex bestreden wordt. Tijdens de lockdown creëert Luck samen met Code vzw Theater in een Tuin, een formule waarbij het publiek zich van tuin naar tuin beweegt.

Naast theater en tv maken heeft Luck nog andere passies. Hij is coach en de bedenker van School of Luck, een begeleidingsformule waarbij meerwaardezoekers hun verborgen talenten, hun valkuilen en hun mogelijkheden naar een gelukkiger leven ontdekken. Tips van de sluier kan je ontdekken in de podcasts Podvol Geluk en Beetweters. Bekende en minder bekende zielen (Ingeborg, Stefan Everts, Steven Goegebeur,…) delen met ons hun visie over een optimaal leven vol Geluk.

Maar… wat er ook gebeurt, Luck keert steeds terug naar zijn grootste liefde: theater. Met Properder kan niet blaast hij 30 theaterkaarsjes uit.

de acteurs

André Lievens: Jean-Luc, Jean-Marie, Jean Pierre Van Stichelen

Anne van Thielen: Maggie

Bert Leysen: Jules

Gust Vleugels:  Ronald

Tanja Geudens: Fatima

Yo Ceulemans: Antoinette

speeldata

Vrijdagen : 1, 8, 15 en 22 april

Zaterdagen : 2, 9, 16 en 23 april

Woensdagen : 6, 13 en 20 april

Alle voorstellingen starten om 20.00u. stipt.

zaal

De Biehal

Sint Michielsstraat te Oevel

reservering

start reserveringen op woensdag 9 maart vanaf 18.30u. tot 20.30u.

reserveringslijn: 0485244813, elke werkdag van 18.30u. tot 20.30u.

ofwel het formulier op deze site.

Let op: de plaatsen vooraan zijn heel vlug toegewezen, als je graag een plaats vooraan hebt is het noodzakelijk om bij de eersten te reserveren.