het stuk

Hartelijk gecondoleerd

Een tragikomedie van Jack Staal.

Nadat Jozef De Volder (Vic Notelaers/Frans Vleugels) als gevolg van een “attackske” plotseling overlijdt, wordt deze ietwat ongewone familie geconfronteerd met de organisatie van de begrafenis en het verdelen van de erfenis.

Bij de oudste zoon Martin (Marcel Thys) en zijn vrouw Denise (Tanja Geudens) komt dit allemaal nogal ongelegen wegens de aan de gang zijnde carnavalsfeesten. De ongetrouwde dochter Maggie (Annemie Lievens) kan het allemaal moeilijk vatten en zoekt steun bij haar jongere broer Gilbert (Gust Vleugels). Deze laatste staat na zijn scheiding alleen in voor de opvoeding van zijn zoon Bert (Lucas Van Gestel), die oprecht verdriet heeft bij het overlijden van “zijn” bompa. De jongste broer Fred (Gert Geerts) ziet geen problemen, zolang het niveau alcohol in zijn bloed maar op peil blijft. En zijn vrouw Greta (Yo Ceulemans) zal zich zeker niet te kort doen bij de verdeling van de inboedel.

Hoe deze familie de zaken verder afhandelt met de dokter (Kris Van Peer), de begrafenisondernemer Stevens (Herman Lievens) en de opkoper (Jeffrey Van Gestel) kunnen we van dichtbij volgen in deze komedie, waar de zwarte humor nooit ver af.

de regisseur

regie en bewerking

Frans Vercammen

Frans kwam in het toneel via zijn vrouw Denise Verwerft, die actief was bij De Wilgenkatjes in Nijlen. Samen gingen ze later aan de slag bij Teater Lier. Frans werd er artistiek adviseur en zette er ook zijn eerste stappen als regisseur. In die functie werkte hij in verschillende kringen in Nijlen, Zandhoven, Wijnegem, Wommelgem, Kessel, Emblem, Lier, Hulshout, ….

Als acteur kreeg hij in Lier de kans zich verder te ontwikkelen onder de leiding van regisseurs als Guido Maeremans, Door Van Boeckel, Marc Lawrijs, Koen Gonnissen, Pol Goossen. De mooiste herinneringen heeft hij aan de rollen van Stavros in Lili en Marleen, Linke Erik in Buitenwippers, Frans in Open huwelijk.

Met dit laatste stuk kwam hij bij Alex Van Haecke in het Theater Zeemanshuis terecht. Daar speelde hij in o.a.One Flew Over The Cukoo’s Nest, Taxi, Die van Ierneffe)

Ook in andere Antwerpse gezelschappen trad hij op: Multatuli, Fakkel (Blankenberge van Tom Lanoye).

Af en toe was Frans ook in diverse televisieseries te zien als gastacteur (Familie, Lili en Marleen, Vennebos, Editie, Slisse en Cesar, Spoed, Zone Stad, Ella, … ).

Hij trok rond in het Vlaamse land met de hilarische monoloog over de geschiedenis van het Belgisch koningshuis ‘De tuinman van de koning’ van Walter Van den Broeck waarvan in september 2016 hernemingen doorgingen in de kelder van het Fakkeltheater .

Een nieuwe monoloog (vertelling) naar het boek ‘Jeugd’ van Ernest Claes onder regie van Alex Van Haecke werd in februari 2013 in een productie van het Theater Zeemanshuis gestart.

Bij Theater aan de Stroom was hij o.a. actief in de schoolvoorstellingen van ‘De moeder van David S’ (Yvonne Keuls) in een regie van Steven De Lelie en ‘Wit’ in een regie van Marilou Mermans.

Hij was ook aan het werk als regisseur en acteur bij Take Two Producties.

de acteurs

Marcel Thys: Martin

Annemie Lievens: Maggie

Gust Vleugels: Gilbert

Gert Geerts: Fred

Kris Van Peer: dokter

Lucas Van Gestel: Bert

Yo Ceulemans: Greta

Tanja Geudens: Denise

Herman Lievens: begrafenisondernemer

Jeffrey Van Gestel: opkoper

Vic Notelaers: Jozef De Volder

Frans Vleugels: Jozef De Volder

muzikale omlijsting

Jos Thys

speeldata

première op 30 oktober 2020 indien er geen restrictieve coronamaatregelen zijn

verdere data volgen

zaal

De Biehal

Sint Michielsstraat te Oevel

reservering

start reserveringen op woensdag 7 oktober vanaf 18.30u. tot 20.30u.

reserveringslijn: 0485244813, elke werkdag van 18.30u. tot 20.30u.

ofwel het formulier op deze site.

Let op: de plaatsen vooraan zijn heel vlug toegewezen, als je graag een plaats vooraan hebt is het noodzakelijk om bij de eersten te reserveren.