het stuk

De zevende zonde.

Een tragi-komedie van Pol Anrys.

Jos Vandenbosch (Marcel Theys) moet verschijnen voor het tribunaal van Sint-Pieter (Herman Lievens) om zich te verantwoorden voor zijn losbandig leven.

Tot zijn verbazing wordt hij aangeklaagd door zijn schoonmoeder (Suzy Helsen).
Nog groter wordt zijn verbazing als hij als advocaat zijn eigen dochter (Anne Van Thielen) toegewezen krijgt.
In de getuigenbank zitten de saaie Jozef Toussaint (Gust Vleugels) en de frivole Emilie Wijnhuis (Mit Vanderlinden).
Broeder Philippe (Bert Leysen) en broeder Willibrordus (Kris Van Peer) helpen om het proces in goede banen te leiden.

De hel lijkt voor Jos onvermijdelijk, tot hij wakker schiet. Het was maar een droom… of toch niet?

In de dagen die volgen beginnen de personen en gebeurtenissen wel akelig nauwkeurig te lijken op deze van zijn nare droom.

Veel plezier met “de zevende zonde”.

de regisseur

Roel Stinissen

Mijn eerste stappen in het amateurtoneel heb ik gezet tijdens mijn laatste jaren van mijn middelbare studies. “ Kaminsky “ was het stuk waarin ik voor de eerste maal een rol mocht spelen en waar de eerste toneelgrap met mij werd uitgehaald. Later begreep ik dat dit tot de toneeltraditie behoort.

Na een aantal jaren gespeeld te hebben in een Leuvens gezelschap, kreeg ik de kans om te regisseren.  En dat heb ik sindsdien niet meer losgelaten. Ik heb in die periode ook een opleiding regie gevolgd met als eindwerk een co-regie van een stuk van Molière.

Als Leuvenaar ben ik  dertig jaar geleden in de Kempen verzeild geraakt. In Bergom  (Herselt) kreeg ik de kans om mijn passie voor regie opnieuw op te nemen.  “ Maar voor één jaar, want we zoeken ieder jaar een nieuwe regisseur”, zei de toenmalige voorzitter.  Intussen ben ik er al meer dan twintig jaar aan de slag als “ huisregisseur” met enkele onderbrekingen voor beroepsomstandigheden of wegens de verbouwing van de toneelzaal.

Via vrienden kreeg ik een aantal jaren geleden  de vraag om een regie over te nemen in Bertem, wegens het plotse vertrek van de toenmalige regisseur. Ook daar ben ik blijven hangen als “ huisregisseur” en samen hebben we intussen al een zestal producties op poten gezet.

Daarnaast ben ik beschikbaar voor één gastregie per jaar bij een gezelschap in de omgeving, zoals dit jaar bij Damato in Oevel, wat maakt dat ik intussen al meer dan 30  producties  heb mogen begeleiden.

Zowel ernstige stukken als komedies en thrillers zijn de voorbije jaren de revue gepasseerd. Met toch een persoonlijke lichte voorkeur voor het wat zwaardere werk omdat de spelers daar nog meer hun hart kunnen leggen in hun personage.

Maar waar het echt om gaat is om met de spelers en de medewerkers één ploeg te vormen met een duidelijk doel voor ogen. En SAMEN de voorstelling vorm en inhoud te geven en er SAMEN plezier aan te beleven!

de acteurs

Suzy Helsen: Cruella/Dora

Bert Leysen: Philppe Deroose

Herman Lievens: Sint Peter

Marcel Thys: Jos Vandenbosch

Mit Vanderlinden: Emilie Wijnhuis

Kris Van Peer: Willebrordus/Willy

Gust Vleugels: Jozef Toussaint

Anne Van Thielen: Agneska/Roos

speeldata

Vrijdagen : 28 oktober, 4, 11, 18 november.

Zaterdagen : 29 oktober, 5, 12, 19 november.

Woensdagen : 2, 9, 16 november.

Alle voorstellingen starten om 20.00u. stipt.

zaal

De Biehal

Sint Michielsstraat te Oevel

reservering

start reserveringen op woensdag 5 oktober vanaf 18.30u. tot 20.30u.

reserveringslijn: 0485244813, elke werkdag van 18.30u. tot 20.30u.

ofwel het formulier op deze site.

Let op: de plaatsen vooraan zijn heel vlug toegewezen, als je graag een plaats vooraan hebt is het noodzakelijk om bij de eersten te reserveren.